Σημεία Ενδιαφέροντος

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, βρίσκεται στη Νότιο-Ανατολική Μεσόγειο. Έχει μήκος 260 χμ και πλάτος 60 χμ, και είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις. Στα βόρεια υπάρχουν αναρίθμητα θέρετρα και μεγάλες πόλεις: Το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο ,και ο Άγιος Νικόλαος , στα Νότια υπάρχουν μονάχα κωμοπόλεις και είναι ιδανικά για τον περιηγητή που ψάχνει ήσυχες, απομονωμένες παραλίες. Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό τουρισμού, που προβάλλει όχι τόσο το κλασικό δίπτυχο «ήλιος - θάλασσα», αλλά το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου και την ποιότητα της ζωής. Τα Χανιά είναι πραγματικά προικισμένα από τη φύση, το Θεό και τους προγόνους μας.

Τα Χανιά βρίσκονται στην βόρεια ακτή στην δυτική Κρήτη και είναι η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων.

Είναι από τις αρχαιότερες πόλεις στην Κρήτη, με πλούσια και πολυτάραχη ιστορία. Σήμερα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νησιού, μια πόλη που έχει διατηρήσει την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και διατηρεί τα περισσότερα μνημεία της από την εποχή των Ενετών. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη, που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

 Περπατήστε στα σοκάκια  γύρω από το Ενετικό λιμάνι, όπου μπορείτε να δείτε πολλά γραφικά κτίσματα από την Ενετική περίοδο, προσδίδοντας στην πόλη μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το φάρο και το φρούριο Φιρκά όπου κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών αρκετές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες πραγματοποιούνται. Στη είσοδο του Φιρκά βρίσκεται επίσης το Ναυτικό μουσείο με αξιοθαύμαστα θαλάσσια εκθέματα. Την οδό Σκρύδλωφ γνωστή και σαν και "Στιβανάδικα"  , όπου μπορείτε να βρείτε χειροποίητα δερμάτινα προϊόντα ντόπιας παραγωγής. Το αρχαιολογικό μουσείο, στην οδό Χάληδων, όπου εκτίθενται ευρήματα από όλο το νομό. Την πολύ γνωστή Δημοτική Αγορά των Χανίων, κτήριο του 1913 που είναι χτισμένο σε σχήμα σταυρού και καθεμία από τις πύλες του «κοιτά» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα….

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο φαράγγι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το διασχίζουν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι ένα θαυμαστό τοπίο, με σπάνιους γεωμορφικούς σχηματισμούς. Μοναδικός βιότοπος με ξεχωριστή σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και μια πλούσια μυθολογία που φθάνει ως τα προϊστορικά χρόνια και ιστορία πολυτάραχη στα δύσκολα για την Κρήτη χρόνια. Ανακηρύχθηκε ως Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων Κρήτης το έτος 1962.Το μήκος της διαδρομής του, στα όρια του Δρυμού είναι 12,8 χιλιόμετρα και στη συνέχεια η απόσταση ως την  Αγία Ρουμέλη, είναι ακόμα 3,2 χιλιόμετρα. Το κυριότερο είδος της πανίδας του είναι το παγκόσμια γνωστό Κρητικό Αγρίμι (CAPRA AEGAGRUS CRETICA) το οποίο έχει πλέον διασωθεί και ζει ελεύθερο μόνο σ' αυτό το φαράγγι.

Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησάκι με λευκή άμμο, που το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα με βάθος 1 μέτρο το πολύ, βρίσκεται κοντά στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κρήτης περίπου 65 χιλιόμετρα από τον Πλατανιά. Στον δρόμο θα συναντήσετε το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας που ξεχωρίζει από μακριά όντας κατάλευκο και κτισμένο ψηλά πάνω σε ένα μεγάλο βράχο. Το Ελαφονήσι βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μετά την Χρυσοσκαλίτισσα, η πρόσβαση στο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία στα περίπου 100m γίνεται και με τα πόδια, μιας και τα νερά είναι πολύ ρηχά .Η άμμος στο Ελαφονήσι είναι λευκή, αλλά σε πολλά σημεία έχει μια ροζ απόχρωση από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει. Τα νερά είναι διάφανα και με το γαλαζοπράσινο χρώμα τους θα σας θυμίσουν εξωτικό παράδεισο.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στο ακρωτήρι της γραμβούσας στο νοτιοδυτικότερο σημείο στην Κρήτη κοντά στην πόλη της Κισσάμου. Μπορείτε να πάτε στον Μπάλο είτε με καραβάκι από την Κίσσαμο ή με το αυτοκίνητο (σε χωματόδρομο που στο τέρμα χρειάζεται και λίγη πεζοπορία). Η θάλασσα είναι ζεστή με πεντακάθαρα νερά και εκπληκτικό χρώμα στην άμμο. Θεωρείται το πιο εντυπωσιακό και παρθένο μέρος του νομού Χανίων.

Η Φαλάσαρνα βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κρήτης και αποτελείται από 2 μεγάλες παραλίες. Εδώ ήταν το αρχαίο ναυτικό λιμάνι της Πολυρήνιας. Το όνομα προέκυψε από την μυθολογική νύμφη Φαλάσαρνα. Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες τους, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος και έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Το φαράγγι του Θερίσσου βρίσκεται κοντά στην πόλη των Χανίων και μπορείτε να το περάσετε με αυτοκίνητο. Οι κατακόρυφες επιβλητικές βραχοπλαγίες του και η πραγματικά οργιώδης του βλάστηση δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα χανιώτικα φαράγγια. Μια επίσκεψη σ' αυτό, έστω και με όχημα και η ομορφιά του χωριού Θέρισσο, κτισμένου στους πρόποδες των Λευκών Ορέων και σε υψόμετρο 580 μ. μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, είναι κάτι που θα μείνει αξέχαστο στον κάθε επισκέπτη. Στο ιστορικό χωριό Θέρισσο, ο μεγάλος πολιτικός της Ελλάδος και μετέπειτα Πρωθυπουργός της, Ελευθέριος Βενιζέλος, πραγματοποίησε την μεγάλη επανάσταση του Κρητικού λαού, για να μπορέσει η Κρήτη να ενωθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα ύστερα από την τουρκική υποδούλωση.Online Κράτηση
Κράτηση
 

πρόγνωση καιρού